Tuesday, August 31, 2010

Tips Cover Malu

hello rimba...

korang semua mesti pernah kan terjebak(????) dalam situasi yg memalukan??
xtahu mana nak sorok muka bai...... so tuk entri nie aku nak share dgn korang sedikit tips CARA CARA NAK COVER MALU



1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

p/s: siapa yang dah try tips nie la share feedback ea... hahaahahaha

1 comments:

Black_roses92 said...

haha...sy pernah kot terjatuh sebab lantai licin..tapi belum sempat muka cecah ke lantai terus pegang member.. fuhh!! selamat.. ;D

Post a Comment