Wednesday, December 25, 2013

Pancingan Alam

Apa khabar semua warga rimba sekalian.. Sempena cuti krismas penglipur cuba mengisi masa lapang dengan pergi memancing bersama adik. 
Namun sedikit kekecewaan melanda hati penglipur. Keadaan tasik yang di duga oleg penglipur sangat daif keadaannya. Sampah sarap di merata-rata tempat seolah tiada yang menjaga kebersihan kawasan ini. 

Ini menunjukkan mentaliti penghuni rimba  k***** j*** amat rendah. Ini adalah tasik awam yang seharus nya dijaga bersama-sama demi kepentingan orang ramai. Namun sikap lepas tangan terutama golongan pemancing yang membuang sampah merata sera tidak mengemas kawasan tasik amat mengecewakan.

Pihak berkuasa juga tidak memainkan peranan mereka. Sepatutnya suatu gotong - royong membersihkan tasik harus dilaksanakan. Tapi sebaliknya tasik ini terbiar begitu sahaja.

Penglipur menyeru agar ada suatu tindakan di ambil bukan sekadar di tasik ini malahan di mana-mana sahaja tasik di Malaysia agar dijaga dengan rapi. Tidak hanya pada pihak penguatkuasa malahan turut kepada semua penghuni rimba sekalian. 

Menjaga kebersihan mencerminkan perwatakan anda.

0 comments:

Post a Comment